2012. október 24., szerda

Kristály élményeim larimárral

Már írtam e csodás kőről, a larimárról egy korábbi bejegyzésemben.
De most újabb élményekkel gazdagodtam általa, amit szeretnék Veletek is megosztani.

Már régebb óta látom a larimár szépségét, de valahogy nem vonzott túlzottan.
Aztán úgy másfél hónappal ezelőtt elkezdett a kő "jeleket" küldeni nekem.

Apróságok:

- a Kristálybibliám "véletlenül" ott nyílt ki - több alkalommal is - , ahol a larimár leírása található, pedig korábban csak egyszer olvasgattam róla, tehát minimális a valószínűsége, hogy a "mindig ott nyitom ki" ok miatt nyílt volna ki ennél az oldalnál...:-)

- találtam a NET-en egy új kristályos oldalt, ahol az első kép, ami a nyitóoldalon volt , mint "mai napra ajánlott kő", a larimár kacsintott vissza rám ... :-)

- bementem a nagykerbe vásárolni, ahol a sorok között erős "félhomály" uralkodott, így egy másik keresett kő helyett "véletlenül" éppen a larimár lánc akadt a kezembe...és aztán haza is jött velem :-)

Időközben megismerkedtem egy csodálatos hölggyel , akit eddig csak távolról néztem tisztelettel, amint a Karma TV-ben láttam a kristályos műsorát. Nem szégyellem bevallani, de valami megfogott benne , már az első pillanattól kezdve is. Néhány beszélgetés után pedig határozottan azt kezdtem érzeni, köztünk kell, hogy valami olyan kapocs legyen, amit több, egyszerű kezdődő barátságnál...előző életeinkből talán ??? :-)
Hát igen...:-)

...és ez a csodálatos hölgy megajándékozott engem az időközben elkészült larimár ékszereim mellé egy marokkővel is :-)

az én csodás marokkövem :-)


Köszönöm Neked ezt az ajándékot Zsuzsa ! :-)

és megtörtént a megismerkedésem ezzel a kővel...
már amikor kivettem a csomagból, furcsa módon nem volt hideg érzete a kőnek, inkább olyan langyos, kellemes hőmérséklete volt, azt hiszem jött vele egy jó nagy adag "szeretet" is a csomagban :-)

...csak leültem, lágy meditatív zene, kis ellazulás...kezemben a kövemmel...és még ilyen intenzív kristály - érzetem soha nem volt...nem azt mondom, hogy a szokásoshoz képest erősebb bizsergéssel mutatkozott volna be ez a kő nekem. Nem. Inkább abban volt a mássága, hogy a talpamtól kezdve a fejem búbjáig (a korona csakrámig) minden porcikám együtt rezgett-bizsergett a kővel...mély nyugalom szállta meg a lelkem és olyan érzés volt, mintha teljesen eggyé váltunk volna...a larimár és én...:-)
Így töltöttem el legalább fél órát, ami szinte 5 percnek sem tűnt...
Ez a "kapcsolatfelvétel" volt eddigi életem legintenzívebb kristályos élménye...szükségem volt rá és hálával tartozom Chovanecz Zsuzsának, aki hozzásegített ajándékával ehhez az különleges élményhez.

Ha Ti is szeretnétek larimár marokkövet, szeretettel ajánlom Zsuzsa boltjait és webáruházát:

Kőbirodalom

és itt az én szépséges szettem, amit minden nap viselek és úgy érzem, segít ÚTAMON :-)




2012. október 13., szombat

Bronzit

Tulajdonságok:



Színe:barna, bronzbarna, szürkés zöld  
Átlátszóság: áttetszőtől az átlátszatlanig  
Porszín: fehér  
Mohs-keménység: 5-6  
Sűrűség: 3,2-3,4  
Képlet: (Mg,Fe)2(Si2O6)  
Ásványtanilag: a piroxéncsoport láncszilikátja  
Kristályszerkezet: rombos  
Keletkezés módja: vulkáni  
Előfordulás: Németország, Finnország, India, Srí Lanka, USA
Nyugati csillagjegy: Oroszlán  
Elem: föld


Fizikai hatásai:

- segítség krónikus kimerültség esetén (pld. vas felszívódásának segítése által)
- jó az izomgörcsök ellen
- jó hatással van az idegekre (megnyugtat), stressz ellen
- enyhíti a különféle fájdalmakat
- a test túlzott lúgossága ellen is hatásos.

Lelki és spirituális hatásai:

A broznit segít egyszerűen csak "lenni", abban, hogyan érjük el a nem tevés dinamikus állapotát. Segít higgadtnak maradni, csillapítja az indulatokat, heves érzelmeket.
Mágikus védőkő, átkok ellen hatásos, mivel visszafordítja a negatív gondolatokat és a rosszindulatot. Ráadásul azt felerősítve küldi vissza a "feladóhoz". A rosszakaró így egyre rosszabbul érzi magát, akár meg is betegedhet, míg a rosszindulat eredeti célpontja védett marad, bár észleli az energiák háborgását.
Hatékonyabb, ha fekete turmalinnal együtt használjuk, mivel az magába szívja a rosszindulatot.
Segít bennünket abban, hogy ne ítélkezzünk mások felett, másrészt segíti a döntésképességet és határozott cselekvést.
Ha erőtlennek érezzük magunkat egy nem túl harmónikus helyzetben vagy olyan események történnek velünk,amelyeket nem tudunk irányítani, akkor a bronzti véd és földel bennünket.
Ilyenkor ha a bronzitot a kezünkben tartjuk, segít abban, hogy érdekeinket érvényesíteni tudjuk, hideg fejjel gondolkodjunk és megmaradjon a lélekjelenlétünk. A helyzetet így objektíven tudjuk szemlélni.
Emellett a felesleges akaratosságot is segít elengedni és megtanít arra, hogyan engedjük át magunkat az Isteni akaratnak.
Ha megrekedünk egy negatív mintában, a bronzit felszabadít bennünket.
Nagyon férfias kő, támogatja a jang energiák egyensúlyba kerülését a testben és a pszihében.

Saját készítésű bronzit ékszereim:

Páromnak készítettem első malámat bronzitból és néhány tigrisszemből :-)


2012. október 3., szerda

Larimár (delfinkő)

Csakra: torokcsakra
Csillagjegy: Oroszlán
Elem: víz
Színe: kék, kékeszöld, szürke vagy vörös fehérrel.



 A delfinkőnek is nevezett csodálatos Larimar lelőhelye a Földön egyedül a Dominika szigetén található.
(Neve egy fantázia név, ugyanis egy dominikai nő nevét (aki először talált ilyen ásványt) és a tenger nevét illesztették össze. „Larissza- Mar"-ból született, a Larimar elnevezés.)


Jellegzetességei: a nemrégiben felfedezett légies larimár a spirituális kövek közé tartozik; új dimenziókat nyit meg, ösztönzi a föld fejlődését. Szeretetet és békét sugároz magából, erősíti a nyugalmat. Lehetővé teszi, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül mély meditatív állapotot érjünk el. Természetesen növeli a tudatot, valamint összehangolja a testet és a lelket az új rezgésekkel.

Pszichológiailag: a larimár ledönti az önként vállalt akadályokat és korlátokat. Megszünteti az önmagunknak kárt okozó viselkedésünket, különösen a mártíromságra való hajlamot, és segít kézben tartani életünk irányítását, főleg a bűntudat enyhítésében hatékony és elűzi a félelmet. Olyan időszakokban, amikor sok stressz ér bennünket, vagy elkerülhetetlen változások történnek, lehetővé teszi, hogy nagy lelki nyugalommal nézzünk szembe a kihívásokkal.

Mentálisan: a larimár higgadtságot, éles elméjűséget és előremutató gondolatokat biztosít. Növeli a kreativitást, és arra ösztönöz, hogy mindig "az áramlattal haladjunk".

Érzelmileg: a larimár nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hoz az életünkbe. Ellenszere az érzelmi szélsőségeknek, és enyhíti a rögeszmés depressziót. Meggyógyítja a szívfájdalmakat, s újra előhozza belőlük a játékos és örömteli gyermeki énünket.

A Földre is gyógyító hatással van ez a kő; a földanya energiájával kapcsolódik össze, segít a nőknek újra összhangba kerülniük az ösztönös nőiességükkel. A földre helyezve a larimár semlegesíti a földenergia kiegyensúlyozatlanságát és a geopatikus stresszt.

Gyógyhatása: a szív–, a harmadik szem vagy a napfonatcsakra fölé helyezve vagy finoman végigsimítva vele a testet eltávolítja a tapadó entitásokat. Serkenti a harmadik szemet, a szív, a korona– és a torok csakrát, elősegíti az öngyógyító folyamatokat. Főleg a porc és torok betegségeire hatékony; oldja az energiablokkokat a mellkasban, a fejben és a nyakban. Ugyancsak előnyös rátenni a betokosodott ízületekre és elzáródott artériákra. Egy fájdalmas területre téve gyengéden kivonja onnan a fájdalmat. Hasznos eszköz a reflexológiában is, hajszálpontosan megjelöli a rendellenesség helyét, és megtisztítja a test meridiánjait.

Spirituálisan: képes arra, hogy megsemmisítse a téves korlátokat, amelyek a spirituális énünket elnyomták, és a lelket a valódi életútjára irányítja. A larimár megkönnyíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal és a kommunikációt másik világokkal. Kitűnő kő azoknak, akik a lélektársukat keresik, valamint segít begyógyítani az előző életek kapcsolatait vagy szívfájdalmait.


Idézett szöveg a Larimar Kristálykapu honlapról:

"Az Ősi Atlantiszi információs rendszereket, energiaminőségeket, Fénykódokat és Csillagkódokat őrzi magában, holografikus lenyomatként. Nem véletlenül volt már ott is jelen ez a páratlan képességekkel bíró ásványfajta, aminek többek közöztt az Univerzális Szeretetet, az  Időtlen tiszta Szerelmet és az Egység végtelen Létállapotának megélését rendelték hozzá.  
A tiszta tenger-energia, a Delfinszeretet, a napfény, az öröm és a belső boldogság, a szabadság, az önzetlenség, a gyermeki önfeledt pajkos játékosság és az őszinteség rezgéseit és a szeretet új energiáit sugározza ki magából. A szeretet energia magasabb szintű aspektusai felé tereli és vezeti a szívet és a lelket. Finoman és észrevétlenül vezet, támogat, erősít, bátorságot és hitet adva gyógyít.

Rendszeresen meditálva és hangolódva ezzel a különleges ásvánnyal, fejleszti - erősíti a tobozmirigyet, a csecsemőmirigyet, a belső fül és torok csakráinkat, gyengéden áttisztítja és áthangolja a külső - belső kommunikációs rendszereinket és csatornáinkat, ami által érzékenyebbek és fogékonyabbak leszünk a minket ért és a minket körülvevő finomabb frekvenciák hullámhosszaira is."

További , részletes információkért kattints ide:


Saját készítésű ékszereim larimárból (ők az én segítőim, de hasonló szépséget rendelésre el tudok Neked is készíteni, ha erre a társra lenne szükséged :-)


Ez a gyönyörű medálka a sajátom, kedves barátosném készítette hozzá a befoglalást :-)