2013. február 17., vasárnap

Szodalit


nyers szodalit kő





Lapos, csiszolt szodalit kő

Tulajdonságai:

Szín: kék-fehér, itt-ott szürkés
Átlászóság: áttetszőtől az átlátszatlanig
Porszín: fehér
Mohs-keménység: 5-6
Sűrűség: 2,14-2,4
Képlet: Na8(Cl2I(AlSiO4)6)
Ásványtanilag: nátriumtartalmú vázszilikát
Kristályszerkezet: szabályos
Keletkezés módja: vulkáni
Elfordulás: Olaszország, Románia, Portugália, Grönland, Bolívia, USA
Csillagjegy: Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak
Elem: föld, levegő
Csakra: harmadik szem (homlok) csakra


Csiszolt szodalit marokkövek
Jellegzetességei:

A szodalit egyesíti a logikát a megérzéssel, a magasabb rendű tudatból a fizikai szintre hozza az információkat. Serkenti a tobozmirigyet és a harmadik szemet, elmélyíti a meditációt. Ha szodalitot használunk meditációhoz, a tudat képes megérinteni azokat a körülményeket, amelyek közé kerülünk. Ez a kő igazságszeretetre nevel, és arra, hogy legyenek elveink; s egyben lehetővé is teszi, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és kiálljunk a meggyőződéseinkért.
A szodalit megtisztítja az elektromágneses szennyeződéstől, a komputerre téve pedig blokkolja a kisugárzást. Hasznos azoknak, akik érzékenyek a fertőzőház szindrómára, vagy az elektromágneses szmogra.
Különösen előnyös az a kő csoportmunkákhoz, mivel harmóniát és a célok iránti szolidaritást biztosít. A csoport tagjai között növeli a bizalmat, a bajtársiasságot és a kölcsönös egymásrautaltságot.
Kitűnő a tudat számára is. Megszünteti a szellemi zűrzavart és alárendeltséget. Elősegíti a racionális gondolkodást, az objektivitást, az igazságot és az intuitív érzékelést, az érzések szavakba öntésével együtt. Mivel nyugtatja az elmét, lehetővé teszi az új információk befogadását. A szodalit elősegíti a régi keletű mentális programozások és a merev gondolkodási minták elengedését, hogy ezzel adjunk helyet az újfajta meglátásoknak a gyakorlatban is.

Pszichológiailag:

Érzelmi egyensúlyt biztosít, és enyhíti a pánikrohamokat. Átformálja az örökké védekező vagy túlzottan érzékeny személyiséget, megszünteti azoknak a forrását, amelyek visszatartanak attól, hogy a valódi önmagunk legyünk. Növeli az önbecsülést, az önbizalmat; megkönnyíti önmagunk elfogadását.

Fizikai hatások: :

A szodalit egyensúlyban tartja az anyagcserét, egyaránt megszünteti a kalciumtöbbletet és a hiányt is, tisztítja a nyirokrendszert és a szerveket, serkenti az immunrendszert. Jótékonyan hat a sugárzás okozta sérülésekre és az álmatlanságra. Gyógyítja a torkot, a hangszálakat és a gégét; hasznos a rekedtségre és az emésztési rendellenességekre. Csökkenti a lázat, a vérnyomást, és serkenti a folyadékfelszívódást a szervezetben.

Saját készítésű szodalitos ékszereim:

Szodalit-fehér jáde-hegyikristály karkötő angyali védelemmel

Szodalit-fehér jáde füli

Szodalit - fehér jáde - hegyikristály nyakék

Szodalit - fehér jáde - hegyikristály szett
egy igazi kis "tanulás-segítő" karkötő szodalitból, karneolból megfűszerezve fehér jáde-val és ametiszttel

igazi tavasz szépség:  szodalit, fehér jáde, türkinit, krizokolla és ónix (föld-mező-égbolt)

cukorbetegség, illetve pajzsmirigy problémák esetén is: szodalit-kalcedon-borostyán-citrin-hegyikristály

Szodalit-citrin-ametiszt

Hematit-szodalit-fehér jáde-türkinit-krizokolla-ónix

 Számomra minden csakra ékszer elengedhetetlen összetevője a szodalit, néhány példa erre (keresd a kék-fehér köveket :-)




Lányom is dolgozott már a szodalittal, ez az ő munkája:

vegyesen: szodalit-karneol achát - rózsakvarc-ametiszt-hegyikristály


Ezeket az ékszereket és természetesen más összeállításokat is megrendelhetsz itt:

E-mail: kristalyero.blogspot@gmail.com

2013. február 6., szerda

Valentin napra kért ékszerek :-)





















Tűzachát

Nyers tűzachát kő
csiszolt tűzachát marokkő
csiszolt tűzachát kő
Színe: barnásvöröses, zöld, kék, narancssárga.
Csakra: gyökércsakra.
Elem: tűz

Jellegzetességei:

Lelki szinten:
A tűzachát elmélyült kapcsolatban áll a földel, energiái nyugalmat, biztonságot és sértetlenséget biztosítanak. Leföldelő képessége erős, támogatást nyújt a nehéz időkben. Meghatározó a védelmező szerepe, különösen a rosszindulattal szemben. Védőpajzsot épít a test köré, ami az ártó ártószándékot visszafordítja, így aki rosszat kíván másnak, maga győződhet meg hatásáról.

Fizikai szinten:
Amint azt neve is jelzi, a tűachát az ősi tűzelemhez tartozik, jótékonyan hat a szexualitásra, ösztönzi a gyökércsakra működését, minden szinten serkenti az életerőt.

Pszichológiailag:
Ez a kristály eloszlatja a félelmet, és mélyen gyökerező biztonságérzetet táplál belénk. A tűzachát viselése megkönnyíti az önvizsgálatot, belső problémáink megoldását.

Spirituálisan:
Ez az oltalmazó kő elősegíti a relaxációt, így a test teljesen ellazulhat, és erősíti a meditációt. Spirituális erőt csepegtet belénk, és hozzájárul a tudat fejlődéséhez.

Gyógyhatása:
Ez a kő gyógyítja a gyomrot, az ideg– és az endokrin rendszert, erősíti az agyat, valamint a keringési zavarokat. Jótékonyan hat a szemre, erősíti a sötétben való tájékozódást, valamint tisztítja a látást belső, megérző szinten és külső, fizikai szinten egyaránt. Együtt rezeg a hármas melegítő meridiánnal, amelynek egyensúlyi állapotát helyre tudja állítani, csökkentve a hőhullámokat és megszüntetve a forróságot a testben. A tűzachát életerővel tölti fel a testet, és megakadályozza az energia kiapadását. Tegyük a lemerült csakrára, s finoman visszakapcsolja az energiaáramlásba. Az érzékeken túli szintet tisztítja az éteri test blokkjait, és energiával tölti fel az aurát.
Csillapítja, enyhíti az altesti panaszokat és görcsöket, szabályozza a hormonháztartást.

Saját készítésű, tűzachát-os ékszereim:


Tűzachát-karneol achát

Tűzachát-napkő
Ékszereimet megrendelheted a következő E-mail címen: kristalyero.blogspot@gmail.com